Gør det selv marketing – Hjemmesider

Share This

Gør det selv marketing – Hjemmesider

Utroligt mange virksomheder har deres egen hjemmeside. Der findes stadigt også mange der ikke har en hjemmeside. Og så findes der mange som har en hjemmeside, blot fordi alle de andre har en. Det bærer disse sider ofte præg af. Uinspirerende, indholdsløse og ikke opdatererede er de. Den digitale værdi ligger i bedste fald omkring nul, i værste fald langt under. En uopdateret hjemmeside uden reelt indhold, er en gravsten. Der mangler blot at blive skrevet årstal på, for målet er klart – den digitale kirkegård er næste skridt på vejen.

Aldrig har det været så billigt at lave en hjemmeside og placere en hjemmeside på et webhotel. Og er man ikke skrap til grafik, kan man købe helt nøglefærdige systemer. Og det er også muligt at finde CMS systemer, du gratis kan benytte. CMS eller Content Management System, er et modulbaseret system, hvor alle med en lille smule snilde kan lave en hjemmeside, uden at have behov for programmering og det på næsten ingen tid. Det er også muligt at finde gratis skabeloner i forskellige kvaliteter. Dertil kommer muligheden for at købe sig en skabelon på nettet til forskellige priser. Jeg har set skabeloner koste fra 25 dollars og op.

Webhotel

Som for ovennævnte systemer, er det også særdeles billigt at købe sig plads på et webhotel. Denne side ligger hos UnoEuro og de har efter min mening særdeles fornuftige priser. Det første år koster omkring 200 kroner inklusiv oprettelse, hvorefter de følgende år står i 100 kroner om året. Hastigheder er fine, næsten ingen nedetid og det er superlet at installere et af de nævnte CMS systemer uden nogen form for kendskab til dem. Det er bare at vælge og UnoEuro sørger for resten. Udover den nævnte pris, har du hos UnoEuro mulighed for at opgradere, hvis der er behov for mere plads eller andre muligheder. Der findes givetvis andre og ligeså gode og billige webhoteller, men UnoEuros nemme tilgang virkede for mig. Jeg har ingen økonomiske grunde til at fremhæve netop dem.

CMS – hjemmeside

Denne side er lavet med CMS systemet WordPress som motor og skabelonen er købt ude i byen. Jeg har lavet en del hjemmesider fra bunden førhen, men denne skabelons enkelthed passede mig fint i sin tid, og indholdet var i denne forbindelse det vigtigste. I den mere tekniske del af siden, har jeg fundet nogle plugins – et modul, der giver mig en ønsket effekt, såsom at du kan zoome ind på de billeder, der er på visse af siderne. Der findes et hav af disse plugins og de koster som regel ikke noget eller er til at betale.

Der findes også alternativer til WordPress, såsom Joomla, Typo3, Drupal og flere andre. Der gælder forskellige ting ved dem allesammen. Lad mig i øvrigt understrege, at der ikke ligger noget religiøst i mit valg af WordPress, men at det virker efter hensigten og er særdeles let at gå til. Og så er de kvikke til at opdatere motoren, så man ikke behøver tænke alt for meget på de farer der lurer hos eksempelvis hackere og andet godtfolk.

Hjemmeside – indhold

Når nu du går i gang, så tjek dine konkurrenter ud. Se hvad de gør på deres side, vurder om du kan gøre det bedre eller på anden måde tilføre din hjemmeside nogle elementer, der øger den digitale værdi. Stræb efter ikke at ligne de andre, skil dig ud – og sørg for at dine side altid er opdateret. Kik med mellemrum de mindst besøgte sider igennem, for at se om de stadig er opdaterede. Her tænker jeg på de sædvanlige “om os”, “kontaktoplysninger” og lignende. Sørg også for at opdatere så snart der er nyt. Du skal give dine kunder en grund til at vende tilbage. Hvis du sjældent opdaterer vil du opleve faldende besøgstal, og det er svært at få kunderne tilbage i folden igen.

Nogle har også en Blog på deres side. Her kan der skrives om nyt, strømninger, dine tanker eller hvad du nu har lyst til. Nogle giver mulighed for at disse indlæg kan kommenteret, andre gør ikke.

Tag på inspirationstur rundt på Internettet fra tid til anden. Se efter nye tiltag, virkemidler du kan bruge eller andet, der lige rammer hovedet på sømmet for din hjemmeside. Og husk:

“Good artists borrow great artists steal” ~Pablo Picasso