ASUS Historien – IV

Jeg havde naturligvis lagt en Google Analytics kode ind, så vi kunne fælge med i, hvad der skete på siden. For dem der kender det fremragende stykke værktøj fra Google ved også, at man kan trække et kort frem, så man kan se hvor de besøgende kommer fra geografisk.

Det blev brugt aktivt på den måde, at jeg tog et screendump og lagde det ud på Google+ gruppens side. Antal besøgende fjernede jeg, for der var ingen grund til, at ASUS fik de tal. For de kikkede med, det var jeg sikker på. Nå, kortet blev lagt ud og jeg opfordrede til, at vi nu gik i gang med at male verden blå. Alle lande, hvor der har været besøgende var blå. Ingen besøgende og du har et hvidt land.

Folk gik i gang. Vi havde en fyr fra Frankrig på listen. En ingeniør med gode kontakter i Asien, der sørgede for, at vi kom på de landes ASUS Facebook sider med den rette skrift/tegn og den rette tekst. Vi fandt ud af, at de ansvarlige på ASUS Facebook side i Italien slettede kritiske indlæg. Det gjorde de også i eksempelvis Brasilien. Dårlig stil, meget dårlig stil.

Vi fandt dog også ud af, at de Facebook ansvarlige i disse lande ikke arbejde døgnet rundt. Så alle indlæg i Brasilien, der blev forfattet af en portugiser på listen, kom på efter klokken 19.30 og blev på siden ind til de mødte næste dag.

Verden blev mere og mere blå. Og mængden af besøg fra Taiwan, hvor ASUS ligger, steg også på hjemmesiden. Vi var på rette vej.

Men der var alligevel mere i støbeskeen. Det hører du om i morgen.