Tags

Related Posts

Share This

Tænk

Simpel overskrift. Tænk før du skriver på de sociale medier. For uanset om du har en dårlig dag, så vil en eventuel fejl/dumhed blive husket på den ene eller anden måde – længe – for ikke at sige for “evigt”. Nedenstående er svaret på en kundes kritik af en restaurant i Toronto, Canada.

Så dumt kan det også gøres i en tid, hvor de fleste kan lave en screenshot på den ene eller anden måde

Så dumt kan det også gøres i en tid, hvor de fleste kan lave en screenshot på den ene eller anden måde

Det skal nævnes, at restauranten senere efter en del kritik forsøgte at vende situationen ved at love alle gratis sauerkraut, hvis man spørge Biana pænt. Man skal ikke bare spørge, men også spørge pænt. Den fik de så yderligere kritik for. Det er da heller ikke nemt at gøre kunder og potentielle kunder tilfreds, når man bare fortsætter med ikke at tænke sig om.