Google marketing okt23

Tags

Related Posts

Share This

Google marketing

For dem som følger med i den mobile verden og herunder mobiltelefoner, er det en kendt sag, at der er penge at tjene. Mange penge at tjene. Der er rift om kunderne til de forskellige styresystemer. Konkurrencen er med andre ord benhård, og det kan ses, når tid nærmer sig lanceringen af et nyt produkt fra en af de store spillere. Apple har udført disse stunts på perfekt vis de seneste år, men er efter min mening faldet af på den efter Steve Jobs døde.

Andre har med svingende resultater forsøgt at gøre kunsten efter. Nogle gange er det gået okay, andre gange har det bare ikke være interessant nok for aviserne at skrive noget om de “lækkede” nyheder om et givent produkt. Fidusen er naturligvis, at man gerne vil have hjælp – gratis hjælp – til at hype sit produkt og måske også ødelægge det lidt for konkurrenterne.

Det kommende produkt, der tales om lige nu er Googles Nexus 5, der skulle være lige på trapperne. Rygterne siger, at den lanceres den 28. oktober. Det er efterhånden ikke den store hemmelighed omkring produktets specifikationer og muligheder. Udseendet er stort set også på plads. Versionen af styresystemet er også på plads. KitKat kommer Android udgaven 4.4 til at hedde. De forsikrer i den forbindelse om, at firmaet bag KitKat, Nestlé, ikke har betalt en krone for den reklame, for Google ved godt, at reklame delen går begge veje. Så vi kommer til at se en kampagne fra Nestlé også denne gang.

Nå, men alt er sådan allerede almindelig viden for dem, der følger med i den verden. Hvad gør man så for at fastholde snakken på de forskellige medier. Den er blevet brugt på en reklame for KitKat, den er sågar også blevet “glemt” på en bar – den er allerede brugt, men virker tilsyneladende stadig – og der har været billeder af produktet flere steder. Herunder er der en god idé om udseendet.

nexus-5

Igen, hvad gør man så, altså af nye ting. Jo, man kunne jo ved en “fejl komme til” at lægge produktet ud, så også prisen bliver kendt. Og du har gættet rigtigt. Det er nu også sket. Men er det nu smart. Ja, for pokker. I dette tilfælde er det meget smart, for produktet kommer til at være meget konkurrencedygtigt med de producenter, læs hovedsageligt Apple og deres konkurrerende styresystem iOS. Altså hvis prisen holder. Den “offentliggjorte” pris på 349$ for en kontraktfri 16 GB udgave er i direkte konkurrence med den tilsvarende Apple iPhone 5S , der så koster 649$ på tilsvarende kontraktfrie vilkår. Jeg er sikker på, at du allerede ved, men kontraktfrie vilkår dækker over, at man ikke er bundet til et i USA specifikt teleselskab i 2 år.

Så det giver god mening at offentliggøre prisen, for det kan virke som en bremse, for dem, der ikke er helt sikker på om de skal tage den ene eller anden telefon. Der er gode muligheder for, at de lige vil se tiden an og vurdere Googles kommende produkt, før den endelige beslutning træffes.

Og sådan kører det inden for den branche i næsten en uendelig strøm, for de producerende virksomheder bliver nødt til at fortsætte deres udvikling af nye modeller.

Det bliver dog spædende at se om det alle de ting vi allerede ved om Nexus 5 kommer til at holde eller de tager fusen på os.