Firmanavne

Hvordan kom virksomhederne til at hedde det de gjorde. For visse af dem, er det faktisk ret enkelt. Men det er jo meget nemt, at påstå efter jeg har set forklaringerne. Men måske du kan bruge dem til inspiration, såfremt du står og skal stifte virksomhed eller vil give din virksomhed et nyt navn.

3M: Det originale navn var Minnesota Mining and Manufacturing Company. En virksomhed, der lavede en form for sandpapir, men faktisk var ved at gå konkurs. Da de skiftede forretningsområde, skiftede de også navn.

Adidas: Grundlæggeren hed Adolf Dassler, også kaldet Adi. Der er med andre ord tale om en sammentrækning af hans kælenavn og de tre første bogstaver i efternavnet. Hans bror, Rudolf Dassler startede i øvrigt Puma nogle år senere.

Adobe: Det er en af de mere enkle. Adobe er navnet på et vandløb, der løb bagved grundlæggeren, John Warnock’s hus.

Amazon.com: Jeff Bezos ville finde et navn, der startede med a, for at komme frem i alfabetet. På vej gennem ordbogen, besluttede han sig for Amazon, da han mente det var verdens største flod og han håbede, at hans firma ligeledes ville blive verdens største.

Coca-Cola: Den er også simpel og enkel. Man brugte Coca blade og Kola nødder. Grundlæggeren John S. Pemberton skiftede K’et i Kola, den han fandt, at navnet på den måde så bedre ud.

Ebay: Oprindeligt var hjemmesiden ejet af Echo Bay Technology Group. De forsøgte af registrere domænet echobay.com, men det var allerede taget. Så navnet blev forkortet til ebay.com.

Intel: Det er også en af de simple. Det er en forkortelse ad Integrated Electronics. Intel lyder unægteligt noget bedre.

Skype: Det oprindelige koncept handlede om Sky-Peer-to-Peer, hvilket blev lavet om til Skyper og senere Skype.