Marketing katastrofer II

Kampagner bliver søsat i forhåbningen om, at det vil skabe mersalg. Det giver sig selv, men fejl sker.

Således også for Starbucks, der i sommeren 2002 sendte nedenstående reklame på banen. Det skal siges, at den kom frem i sommeren 2002, altså under et år efter 11/9 i New York. Problemet er, at denne reklame hos visse mennesker uvilkårligt sætter associationer i gang hos en del mennesker, og de selvsamme mennesker skal nok sørge for at lave så meget larm, at det hele forstærkes til ukontrollerbare højder.

collapseintocool

 

 

Med begivenhederne in mente, står der to læskedrikke side om side, og et guldsmed lignende insekt sværmer om de søde drikke. Det er en ting. Men det, der også faldt flere for brystet er sloganet; collapse into cool.

Klagerne udeblev naturligvis ikke og Starbucks trådte bremsen i bund og satte bilen i backgear. Faktisk blev der sendt besked til 3.000 Starbucks om at “rip that shit down forthwith”. Sådan var den faktiske ordlyd. En lektie var hermed lært, og Starbucks lagde sig i selen for ikke at lave flere lignende fejl.

Bevares, der gik da også 9 år før de atter trådte i spinaten omkring selvsamme emne. På ti års dagen, kunne man i Starbucks om morgenen se følgende tekst på en plakat:

“It’s a day to come together”

“Share free brewed coffee and conversation”

Det gav også ballade omend ikke så meget som plakaten. Det skal dog siges, at der også var dem, der ikke bemærkede eller kunne se problemet med plakaten. Og der var ligeledes dem, der ikke fandt det stødende med den gratis kaffe kampagne. Men de larmer knap så meget, som dem, der med eller uden rette føler sig trådt på manchettterne.