Reklamer og katastrofer II

I går handlede det om reklamer og katastrofer, og hvordan Budweiser viste deres respekt ved en reklame i Superbowl 2002.

Men det viser sig, at de 10 år efter 1. september kørte en lignende reklame. Med enkelte undtagelser naturligvis. I den første mangler en væsentlig del af New Yorks skyline i form af de to tvillinge tårne. I reklamen ti år efter, spirer det nye håb frem i form af Freedom Tower.

Da denne reklame kom frem, viste det sig, at der ikke længere var samme positive stemning omkring budskabet. Kritikken kom dog først og fremmest fra mennesker, der havde marketing som profession. Ved forskellige målinger fandt man frem til, at de mennesker, reklamen var rettet imod så forbi al den kritik de veletablerede marketing folk kom med. Den lille skare af marketing folk stod altså alene, for rigtig mange andre mennesker, satte stor pris på reklamen. I går var reklamen i en ikke særlig god opløsning. Det er den i dag.