Skolestart mar05

Tags

Related Posts

Share This

Skolestart

Jeg modtager en del nyhedsbreve stort set hver eneste dag. I dag var ingen undtagelse. Således poppede der en mail frem fra Fætter BR, en klub alle mine børn er medlem af.

Dagens emne er skolestart og deres tiltag i forbindelse med rådgivning omkring tasker. Bevares, min yngste skal starte i skole efter sommerferien, men er det ikke vel tidligt at gøre opmærksom på, at skoletasker står lige for.

Jo, ville nogen måske mene. Så ligger de i din underbevidsthed, når tiden nærmer sig og så vil de alligevel vinde dit køb på den lidt længere bane.

Nej, siger jeg så. For det bliver for det første ikke lige foreløbigt, at denne taske skal købes. Dels på grund af, at der ikke er nogen grund til at piske en stemning op i forhold til den yngste i familien. Der er jo temmelig længe i hendes begrebsverden til, at skolestarten skal ske.

Jo, ville nogen så sige. Fætter BR skal jo gøre opmærksom på det på et eller andet tidspunkt.

Korrekt, men der er altså 5 måneder til, at der igen er skolestart.

Men det er da ikke første gang jeg oplever kampagner blive sat tidligt i gang for at presse et salg i gang. Frygten for ikke at få den helt rigtige, perfekte og ergonomisk korrekte taske får måske nogle til at fare ud og købe med det samme. Da mine børn var lidt mindre, oplevede jeg det samme med hensyn til flyverdragter. Med overraskelsen malet i mit ansigt, undrede jeg mig hver gang der skulle erhverves flyverdragter. Det skulle helst ske i august/september for ellers var markedet tørlagt. Her er det lykkes at prikke til kvinderne, for det oftest dem, der køber den slags – tror jeg. Frygten for, at barnet skal komme til at fryse eller genbruge sidste års model er nok til, at de i stort tal pisker rundt i butikkerne efter varmt tøj i sensommeren.

Men sådan er der så meget.

Havde jeg siddet hos Fætter BR, var denne mail blevet udskudt lidt tid endnu. Men ærligt talt, så kan der jo være grunde til, at de gør det nu. Grunde jeg selvsagt ikke kender til, men omvendt så tror jeg ikke på dem. De skal dog have held og lykke med salget.