Twitter brøler 2012

Det er ofte mere inspirerende at finde de gode historier frem. Dem, der ender godt fordi de er tænkt igennem. Men nogle gange må man bare bide i det sure æble, for der er også visdom at hente i de tiltag der bare ikke gik godt – eller måske endda gik rent af helvede til. Det får du et eksempel på her.

Den 18. januar lancerede McDonald’s en kampagne på Twitter. #McDstories kaldte de den. Meningen var, at kunderne skulle dele deres bedste historier og minder om fast food giganten. Det gik gruelig galt. Godt nok kom der gode historier, men det var for ingenting at regne i forhold til de negative. Faktisk gik der ikke mere end to timer førend McDonald’s afbrød kampagnen. Og de lærte lektien på den rigtig sure måde. Du kan ikke kontrollere den offentlige mening uanset hvor gode intentioner du måtte have.