Solgt som ny nov21

Tags

Related Posts

Share This

Solgt som ny

Det er ikke første gang, og det bliver heller ikke sidste gang. Visse butikker sælger nye produkter som demovarer eller returvarer selv om de faktisk er brugte.

Denne indledning passer også til Wupti, der netop er blevet fanget i at have solgt en “returvare” som værende noget andet end det kunden havde forventet. Han mente han købte en maskine, der var ny. Det ville den også have været, hvis han han havde købt den et år forinden. Computeren viste sig at indeholde en god portion private filer fra den tidligere ejer.

Og så kommer vi til min pointe. Jeg begriber ganske enkelt ikke, at virksomhederne stadig ikke forstår hvilken magt kunderne har. Jeg forstår ikke, at de sætter sig selv i den situation, at de skal forklare sig ud af noget uforklarligt, som kun skaber ridser i lakken.

Tillad mig at gentage tidligere tiders kommenter. En Facebook bruger i har i snit 160 venner, som de kan aktivere på mindre end 30 sekunder. Disse 160 venner har ligeledes 160 venner og så videre. Nu er det ikke alle, der går amok, men 160 i tredje potens er lidt over 4 millioner. Så galt går det næppe, men ikke desto mindre kan man ramme utroligt mange mennesker på meget kort tid. Og er der noget mange elsker, er det at brokke sig eller godte sig over andres ulykke eller dumhed.

Dertil kommer, at aviserne gerne tager imod denne slags historier. Der findes under alle omstændigheder et formiddagsblad, der endda har en forbrugersektion, og her vil en sådan historie først ryge i avisen og dernæst på nettet, hvor gadens parlament i form af den frygtede “Nationen” nok skal holde historien i kog.

Det kan simpelthen ikke svare sig, at lave disse fejl, tilsigtede eller ej. Bevares pengene ryger i kassen på den korte bane, for så at brænde i kassen på den lidt længere…