Så skete det

Ind til i lørdags, var Justin Bieber den ukronede konge på YouTube med en af sine musikvideoer. Han blev ganske enkelt stødt væk af ingen ringere end Psy og det nu efterhånden kan betegnes som en verdensplage, nemlig “Gangnam Style”.

Som skrevet før, røg rekorden i lørdags, hvor hans video rundede 805 millioner afspilninger. I skrivende stund har den så passeret 834 millioner afspilninger.

Og det er jo i sig selv godt nok. Men hvad får Psy ud af det enorme tal?

På YouTube er der under den officielle video en hel perlerække af links, der stritter i alle retninger; iTunes og andre steder, hvor man kan erhverve sig kunstnerens produkter samt links til de sociale medier.

Der er jo ikke nogen tvivl om, at man alle steder forsøger at presse alt ud af den øjeblikkelige succes. Og det går nok ganske fint for Psy. På Facebook har han mere end 3,5 millioner likes og på Twitter har han 1,4 millioner følgere. Hvem ville ikke være ovenud lykkelige for at have tilsvarende tal.

Pladeselskabet bag, gør også sit for at promovere sig selv via Twitter og apps til både Android og iOS.

Det bliver spændende at følge den fortsatte historie om Psy.

Opdateret: Her ikke en gang 2 måneder efter jeg oprindeligt skrev om antallet, er Psy den første der runder en milliard visninger. Den 19. januar 2013, er tallet mere end 1,2 milliarder visninger.