Facebook betaling – igen

I USA har de haft betaling for posts på Facebook i længere tid end her i Danmark. Den i USA så kendte Mark Cuban, der blandt andet er ejer af NBA basketball holdet Dallas Mavericks og yderst velhavende, har set sig sur på Facebook.

For et par uger siden, postede de et indlæg på Facebook, hvorefter de blev spurgt om ikke de ville være sikre på at ramme 1 million af Mavericks fans. Kun 3.000 $. Altså for at komme i kontakt med fans, de selv har kæmpet for at få.

Det er Mark Cuban blevet noget mellemfornøjet med og han lægger ikke skjul på, at de kikker andre steder hen. Det gælder blandt andet Twitter, Tumblr og endda det genopståede MySpace.

Han mener det er modellen, den er gal med hos Facebook. De skal således tage stilling ved hver post og prisen er aldrig kendt på forhånd.  Han så hellere, at de for et fast beløb hver måned kunne poste det ønskede materiale til fansene.

Og det er klart, at når en person, som Mark Cuban, der er et forholdsvist stort navn i USA begynder at udtrykke sin utilfredshed, så rammer det selvsagt en masse medier og skaber derfor dårlig pr for Facebook. Med tiderne for det sociale medie er blevet noget anderledes efter de er blevet noteret på børsen. Der skal penge i kassen!